Velkommen

I denne bloggen hadde vi tenkt å gi lyd fra oss mens vi er på tur. Vi kommer til å poste litt bilder, skrive ned noen inntrykk og annet som ellers måtte falle oss inn.

Det kan jo godt være at det tar litt tid mellom hver gang vi poster noe nytt. Men til vårt forsvar, må det jo sies at det blir kanskje ikke så lett å få tid til bloggskriving når mesteparten av tiden vil bli brukt på stranden, under vann, over vann og på spennende oppdagelsesreiser.

Vi snakkes, hilsen Tonje og Kim

onsdag 2. januar 2008

Rio de Janeiro

Vi er forelsket i Rio de Janeiro. Byen, menneskene, strendene, stemningen og varet.

Vi landet sent pa kvelden den 27. desember, og ventet pa bagasjen som aldri kom. Fylte ut skjemaer, men fikk folelsen av at vi ikke kom til a se bagasjen igjen. Dagen etter gikk med til nodshopping av litt toy og andre nodvendigheter. Den 29. desember kom vi oss endelig pa stranda, og ble selfolgelig solbrent (Tonje litt og Kim masse...). Skulle tro en hadde lart...

Den pafolgende dagen bestemte vi oss for a vare skikkelig turister, og bestilte turen "One day in Rio". Turen inneholdt omvisning i byen med buss, Maracana stadion, San Sebastian katedralen, Sukkertoppen og "Cristo Redentor" som er en 30 meter hoy og 28 meter bred statue pa toppen av et 710 meter hoyt fjell (Corcovado). Turen "One day in Rio" skulle egentlig bare vare i 8 timer, men pga. masse ko brukte vi i stedet 1,5 dag. Vi matte derfor opp tidlig pa nyttarsaftenen ogsa. Turen med trikken opp Corcovado fjellet og ikke minst den imponerende statuen og den fantastiske utsikten var absolutt verdt det. Lunchen som var inkludert var forresten utrolig bra. Kelnerne gikk rundt med store stykker av indrefilet pa spyd og skar av store stykker til gjestene som onsket a smake. Kult.
Vi fikk forresen bagasjen 29. desember sent pa kvelden. Jippiiiii.
Sa var det nyttarsaftenen da. Vi var ute og kjopte sjampis og litt ol og gjorde oss klare til a dra ut. Det var fantastisk a se sa mange avslappede mennesker, unge og gamle, noen med en ol i handen eller et spebarn i armkroken. Alle var nede pa Copacabane Beach, men stranden var sa stor at det ble egentlig ikke overfylt likevel. Det var en kjempekoselig stemning. De fleste var kledd i hvitt. Etter fyrverkeriet (som er et kapittel for seg selv) var det mange som ofret hvite blomster til havet, det var bade vakkert og rorende. Sa over til fyrverkeriet : det varte i ca. 30 min. og var enormt. Det la mange bater utenfor stranda som sendte opp et sentralstyrt fyrverkeri. Av og til nar rakettene smalt, kjente vi et gigantisk lufttrykk mot ansiktet.
Noen fikk litt mye sjampis utpa kvelden og mistet sandalene i vannkanten, sa vi var hjemme ganske tidlig .... men moro var det

Det er ellers ikke vanskelig a se at bikinien ble oppfunnet i Brasil, for det kryr av fine bikinier pa stranden. Det er heller ikke vanskelig a skjonne at Brasilianere er gode i fotball, for rundt pa stranden star det mange sma grupper av "hunks" og trikser i speedo (les : underbukse). Sa her er noe for enhver smak. Det er ogsa egne motepunkt for homofile pa stranden (de har et eget flagg), sa hvis noen har lyst til a komme ut av skapet sa er kanskje Copacabana plassen a gjore det pa.
Nar vi skriver dette er det sent pa kvelden 2. januar og vi skal dra videre i morgen til en oy som heter "Ihla Grande". Den ligger ca. 2 timer med buss fra Rio, + 1,5 time battur.Vi gleder oss til en enda roligere tilvarelse, kanskje ogsa litt dykking mm, men en ting er sikkert : vi skal tilbake til Rio. Noen som blir med a feirer nyttarsaftenen 2008/2009 i Rio?

Hilsen Tonje og Kim



PS! For flere bilder ma dere klikke pa bildet overst i menyen til hoyre.